Ahad, 9 Disember 2012

Dari tong najis dia datang, kedalam tong najis dia kembali ! ada harapan jadi calun boleh menang kut?


Ahli Parlimen Bayan Baru dari PKR yang melompat menjadi bebas,  Datuk Seri Zahrain Hashim secara rasminya telah kembali menyertai parti UMNO bersempena kunjungan PM Najib ke Pulau Pinang semalam. Menurut sumber,, turut mengikuti jejak beliau ialah 346 ahli PKR,,, entah iya entah tidak!,, wallahu’allam!!  Tetapi mengikut stail Umno memang begitu,, seorang dijadikan sepuluh,  sepuluh dikatakan seratus !

Kemana tumpahnya najis kalau tidak ke tong najis. Sepatutnya perkara ini berlaku lama dah!  tetapi kita sedia maklum,, kebanyakan katak-katak jadian ini,  mereka terpaksa memeramkan diri dulu,, menunggu saham diri mereka naik. Maka dalam suasana PRU yang semakin dekat inilah sikatak dari Bayan Baru ini memperjudikan nasibnya, dengan mengistihar diri masuk semula kedalam Umno !  Barangkali, baginya ini satu perjudian!   untung sabut timbul, untung batu tenggelam!!  Harap-harap Najib sudi memilihnya sebagai calun boleh menang dalam PRU nanti !!   Kak. Kah! kah!,, berangan tak sudahlah nampaknya!
Oleh : rahimothman

2 ulasan:

  1. you are invited to follow my blog

    BalasPadam
  2. Zahrain akan bertanding atas tiket umno,winable candid kempen awal2,ada sponser lagi dr colgete....sebab tu Adnan kudis KM pahang tu nak kerat telingga,sebab dia confiden org mcm Zahrain ni boleh menang...kah3...

    BalasPadam