Isnin, 2 Julai 2012

Antara jumpa Tok Guru dengan jumpa Najib

 
Apa yang mereka mahu apabila berjumpa Tok Guru Nik Aziz ?
Terbaru,.. Abby Abadi (Inspektor Aliza) telah berjumpa Tok Guru Nik Aziz!.  Semua orang  boleh berjumpa Tok Guru,.  tak kira nelayan, petani,  penoreh getah,penarik beca, ahli perniagaan, ahli profersional, guru, artis atau sesiapa saja !
Ramai orang mahu berjumpa Tok Guru kerana amat mengkaguminya,.. ingin mendekati akhlaknya!,  ingin mendapat nasihat dari ketinggian ilmu agamanya,..  ingin bertanya bagaiman nak istiqamah dalam perjuangan menegakkan Islam dan seterusnya mendapatkan nasihat bagaimana hendak mengukuh dan mengekalkan iman,  dengan harapan menjadi insan yang bertaqwa!!   Akhir sekali mereka mengharapkan keberkatan dari doa Tok Guru untuk diri mereka.

Kalau orang jumpa Najib apa pula yang mereka mahu?
Tidak semua orang boleh berjumpa Najib dengan mudah! kecuali kuncu-kuncu dan suku-sakatnya!.  Kalau ada mana-mana individu berjumpa Najib, mungkin yang berikut ini adalah diantara tujuannya,..
1.    Minta upah setelah penat membuat kerja-kerja sebotaj terhadap Pakatan Rakyat.
2.    Melobi untuk mendapatkan sesuatu atau projek
3.    Melobi untuk mendapat apa-apa jawatan atau calun pilihanraya!
4.    Mendapat nasihat bagaimana berbelanja dengan cermat dan berjimat !!!
5.    Mendapat nasihat bagaimana cara nak dapat komisyen besar dalam urusniaga !!
6.    Mendapatkan biasiswa istimewa khas. Ini dikhususkan  kepada mangsa liwat yang gagal masuk universiti !!!  sebagaimana Najib pernah tawar kepada pemuda lembik – Saiful Bukhari Azlan !    

Oleh : rahimothman

Tiada ulasan:

Catat Ulasan